info@golierik.sk0911 090 404

Keď sa dostane žuvačka na neželané miesto, môže spôsobiť katastrofu. Napríklad vo forme odstrihnutia vlasov alebo vyhodenia nohavíc. Ideálne by bolo, ak by tieto situácie nikdy nenastali, no realita je iná. V tomto článku vám preto poradíme, čo robiť, keď sa žuvačka, prilepí na oblečenie. 

1) Dajte oblečenie na hodinu do mrazničky

Ak máte žuvačku nalepenú na oblečení, dajte celý kus oblečenia minimálne na hodinu do mrazničky. Žuvačka v mrazničke stvrdne a potom sama odpadne. Následne odporúčame oblečenie vyprať. Pokiaľ sa oblečenie do mrazničky nezmestí, odporúčame vyskúšať ostatné spôsoby odstránenia žuvačky z oblečenia, ktoré v článku uvádzame.

 

2) Kocka ľadu alebo mrazená zelenina

Pokiaľ nemáte dostatok času a potrebujete sa žuvačky zbaviť okamžite, skúste zobrať kocku ľadu alebo sáčok s mrazenou zeleninou a priložiť to na miesto zalepené žuvačkou. Po približne 20 minútach žuvačka stvrdne a odlepí sa. Zvyšky žuvačky odstránite kefkou alebo aj pinzetou. Pokiaľ sa ale nikam neponáhľate, odporúčame dať oblečenie na hodinu do mrazničky a počkať. 

 

3) Použite žehličku 

Ďalším pomocníkom v boji proti žuvačke na oblečení je žehlička. Položte oblečenie na žehliacu dosku alebo na stôl. Na prilepenú  žuvačku položte papier, ktorý je pijavý, napríklad novinový papier alebo servítku a miesto prežehlite. Veľký pozor si dajte na to, aby ste túto procedúru nerobili na sucho, bez papiera alebo servítky, inak sa vám žuvačka nalepí priamo na žehličku. Zvyšné čiastky žuvačky odstránite kefkou.

 

4) Odlakovač na nechty 

Odlakovač na nechty je agresívny prípravok, preto buďte veľmi opatrní. Vyskúšajte si najprv, ako bude odlakovač na textil reagovať. Napríklad skúste namočiť do odlakovača spodnú časť lemu látky a presvedčte sa, že sa látka nezničila. Pokiaľ zostala látka nepoškodená, namočte handričku alebo kúsok látky do odlakovača na nechty a pretrite ňou zalepené miesto. Žuvačka by mala odpadávať, prípadné zvyšky žuvačky je možné dočistiť kefkou. 

 

5) Technický benzín 

Ak ste skúsili všetky možnosti a žuvačka je stále na oblečení, odporúčame ešte vyskúšať posledného pomocníka – technický benzín. Upozorňujeme, že ide o chemický prípravok, preto si testovaciu aplikáciu najprv vyskúšajte na malom kuse látky, aby ste si boli istí, že sa oblečenie nezničí. Pokiaľ bola testovacia aplikácia v poriadku, namočte kúsok handričky do technického benzínu a pretrite ňou žuvačku. Postupne by mala žuvačka meniť svoju konzistenciu a schádzať dole z oblečenia. S technickým benzínom vyčistíte aj mastné fľaky na oblečení.

 

Dúfame, že zvíťazíte vo vašom boji proti žuvačke a zbavíte sa jej raz a navždy. Ak vám tento článok pomohol, neváhajte ho zdieľať ďalej, aby sa o ňom dozvedelo čo najviac ľudí. 

 

Poznámka: Tento článok má len informatívny charakter. Nie je to oficiálny návod. Každý materiál si žiada iné zaobchádzanie, a preto sa pri starostlivosti o vaše oblečenie vždy riaďte odporúčaním výrobcu. Nenesieme zodpovednosť za prípadne škody spôsobené aplikovaním informácií uvedených v tomto článku.

Všetky články

Máte otázky? Sme tu pre vás

Neváhajte nás kontaktovať telefonicky, mailom alebo vyplňte náš kontaktný formulár. Radi zodpovieme všetky vaše otázky.

0911 090 404

info@golierik.sk

Required *

 

Vyskúšajte rýchlu objednávku

Stačí vyplniť čas a miesto vyzdvihnutia vášho oblečenia. Nemusíte zadávať presný počet položiek ani sa registrovať.

Rýchla objednávka